Заливні кип'ятильники найчастіше встановлюються на барній стійці ресторану, на лінії роздачі їдальні або кафе, а також в офісах, лазнях і інших громадських місцях, щоб задовольнити потребу відвідувачів в гарячих напоях. Обсяг таких заливних кип'ятильників становить від 5-6 до 30-40 л.
Який саме електричний заливний кип'ятильник купити, кожне підприємство громадського харчування визначає залежно від власних потреб у гарячій воді: великі кип'ятильники підійдуть для кафе середніх розмірів, маленькі - для невеликих пунктів швидкого харчування, розрахованих на один-два десятка відвідувачів на годину.
Типовий наливний кип'ятильник для води складається з:
міцного корпусу з нержавіючої сталі (можливі елементи з пластику), з зручними ручками для перенесення, в деяких моделях з подвійними стінками для кращої термоізоляції,
нагрівального елементу,
терморегулятора,
системи термозахисту, яка відключає кип'ятильник при малому рівні води,
мірного скла (скляної трубки, яка б показала, скільки залишилося води в резервуарі), < br> поворотного крана,
каплезбірник.
Такі кип'ятильники для води дуже зручні своєю мобільністю: їх можна встановити практично в будь-якому місці. Вони працюють від звичайної однофазної мережі, легко переносяться завдяки зручним ручкам, а корпус з нержавіючої сталі досить естетичний, щоб можна було встановити кип'ятильник на видному місці. P>
Для приготування гарячих напоїв - чаю або кави, на підприємствах громадського харчування широко використовується професійні кип'ятильники. Часто Роздавальники чаю встановлюють в офісах, готелях і т.д. Це обладнання дозволяє кип'ятити воду і підтримувати її тепло тривалий термін, що дає можливість забезпечити швидке і одночасне приготування досить великої кількості напоїв. P>
Gastrorag.ua