Головна перевага індукційних плит для професійної та домашньої кухні в тому, що не потрібно витрачати енергію для нагрівання робочої поверхні пристроїв - гріються не власними конфорки, а що стоїть на них посуд. В результаті коефіцієнт корисної дії обладнання доходить до 90% (для порівняння: через витік теплових потоків повз наплитной посуду ККД газових плит становить від 30 до 60%, а електричних - від 60 до 70%), страви готуються майже вдвічі швидше і економиться до 50% електроенергії.
Якщо посуд зняти з індукційної конфорки, нагрів відразу ж припиниться, робоча поверхня, яка нагрілася від посуду, швидко охолоне і не буде впливати на температуру повітря в приміщенні. Відсутність відкритого вогню і розпечених поверхонь - дуже великий плюс з точки зору комфортної роботи і техніки безпеки, особливо якщо в будинку є маленькі діти. Крім того, всі індукційні плити мають функцію «розпізнавання» посуду: якщо вона виготовлена з немагнітних матеріалів або її діаметр становить менше 70% площі конфорки (зазвичай менше 12 см), пристрій не включиться. Завдяки цьому дрібні металеві предмети (ножі, виделки, ложки і т.п.) при випадковому попаданні на плиту нагріватися не будуть.
Індукційний принцип роботи дозволяє істотно знизити не тільки час приготування, але і загальні витрати енергії, а гладка поверхня плити дозволяє уникнути накопичення бруду. p>
Gastrorag.ua